De jongen met twee namen

Geschreven door: Maggie Harcourt

‘Een kostelijk boek waar je gewoon doorheen raast.’

Samenvatting

Het leven van Lexi Angelo is redelijk overzichtelijk. Naast haar opleiding leidt ze samen met haar vader een goedlopend conferentiebedrijf, waar ze haar beste vrienden heeft leren kennen. Elk jaar tussen Pasen en Halloween is het conferentieseizoen, waardoor Lexi het in die periode nog drukker heeft dan normaal. Geen wonder dat ze wat snibbig wordt wanneer ze een jongen van 19 – Aidan Green – uit de greenroom moet sturen, niet wetende dat hij later haar leven sterk zou beïnvloeden. Deze jongen blijkt namelijk onder een pseudoniem – Haydn Swift – haar favoriete boek te hebben geschreven! Tijdens de zes conferenties beginnen ze elkaar die zomer beter te leren kennen, en voor ze het weet begint Lexi zelfs verliefd te worden! Maar op welke jongen? De arrogante, maar altijd opgewekte Haydn? Of de gevoelige Aidan?

Recensie

Eerst wilde ik jullie even wijzen op deze geweldige cover! Ik zie er heel veel, sommigen beter dan anderen, maar deze past écht heel goed bij de inhoud! Oké, terug naar het verhaal: ik wist eerlijk gezegd niet zo goed wat ik moest verwachten van dit boek. Het principe leek me leuk: een romance tussen een ‘normaal’ meisje en haar ‘idool’, maar het bleek niet helemaal te zijn wat ik had gedacht.

Begrijp me niet verkeerd: ik vond het een leuk boek om te lezen, maar afgezien daarvan vond ik het verhaal gewoon een beetje tam. Ik had simpelweg het gevoel dat de schrijfster veel kansen heeft laten liggen, wat ik altijd jammer vind (want ik ben wel van het sensationele). Maar goed, dit is natuurlijk geen sterk argument. Ook jammer vond ik het feit dat het hele verhaal vanuit Lexi werd verteld, terwijl ik het ook wel interessant had gevonden om eens vanuit Aiden te lezen.

Ik vond daarnaast wel dat de schrijfster een hele leuke en bijpassende schrijfstijl toepaste. Hoewel de zinnen soms aan de lange kant waren, paste dit op de één of andere manier wel bij het verhaal. Daarnaast is het ook best wel fijn om gewoon een keertje lekker ontspannen een boek te kunnen lezen, waar je niet zo veel bij na hoeft te denken.

Conclusie

Een ‘simpel’ boek dat lekker snel weg leest. Op sommige momenten een beetje tam, maar perfect voor een middagje ontspanning! Een aanrader voor iedereen die toe is aan een romantische standalone.