Fangirl

“Zo’n geweldig herkenbare hoofdpersoon. Ik houd van Cath!”

Samenvatting

Cath gaat in dit boek samen met haar tweelingzus Wren studeren aan de Universiteit van Nebraska. Omdat Wren en zij hun hele leven al alles samen doen, komt het als een grote schok voor Cath als ze hoort dat Wren niet langer haar kamergenoot wil zijn. Hierdoor komt Cath terecht bij de knorrige Reagan. En via haar komt Levi ook in beeld, een slungelige jongen die niets anders doet dan glimlachen. Maar dan heb je ook nog Nick, een aardige studiegenoot bij het vak Fictie Schrijven. En naast dit alles probeert Cath ook nog eens haar fanfiction Carry On, Simon af te maken, dat over haar favoriete personages Simon Snow en Baz gaat.

Recensie

Wat een geweldig boek. En wat een geweldige hoofdpersonen. Toen ik dit boek uitkoos, wist ik dat er heel veel positieve feedback over te vinden was. Maar op de een of andere manier geloofde ik niet dat dit een boek voor mij zou zijn. Maar ja, dat is dus niet waar.

Laten we het eerst over de hoofdpersoon hebben. Cath begint als een terughoudend meisje dat niet goed weet hoe ze om moet gaan met alle veranderingen om haar heen. Ze leest veel, is niet heel erg sociaal en brengt haar vrije tijd het liefst schrijvend door. Niet het meest voor de hand liggende personage. Maar Rainbow Rowell beschrijft haar zo dat je haar wel leuk moet vinden. Ik herkende mezelf in alle aspecten van haar persoonlijkheid en leefde hierdoor erg met haar mee.

En hoewel er niet gek veel gebeurt in het verhaal, weet de schrijfster het interessant te houden door de karakters vooral aan het woord te laten. Het is zoals je dat noemt, een character-driven story. En dit zorgt er alleen maar voor dat je meer van de personages gaat houden.

Conclusie

Een heel leuk en vermakelijk verhaal met herkenbare personages. Elke zelfrespecterende boekenliefhebber zou dit boek moeten lezen, en daarom raad ik het ook echt aan iedereen aan. Dit boek verdient alle bookies!


Productinformatie:
Geschreven door: Rainbow Rowell
Aantal pagina’s: 336
Uitgever: van Goor
ISBN: 9789000342440
Kopen? Klik hier