The Fates Divide

‘Een mooi slot voor een mooi verhaal.’

Samenvatting

In het tweede en tevens laatste deel van deze Carve The Mark serie, beginnen we waar we in het eerste deel zijn weggegaan: op een ruimteschip. Akos, Cyra, Isae, Cisi maar ook Ryzek zijn op weg naar Ogra, een planeet waar de stroom sterker is dan op andere planeten. Eenmaal op Ogra hoort Cyra dat haar vader nog in leven is en de macht over Shotet overneemt. Hij is nog steeds van plan om de hele planeet in zijn greep te krijgen en schrikt niet terug van oorlog. Cyra en Akos zullen alles op alles moeten zetten om hem te stoppen. Maar de onthulling van een levensgroot geheim zal ze uit elkaar drijven, juist nu ze elkaar het hardst nodig hebben.

Recensie

Ik was niet zo heel lovend over Carve The Mark, laten we eerlijk wezen. Maar The Fates Divide heeft heel veel voor mij goed gemaakt. Ik vond het lekkerder lezen dan het eerste deel, en voor mijn gevoel zat er ook meer vaart in het verhaal.

Je hebt vaak in het midden van een boek zo’n dipje waarin er niets lijkt te gebeuren. Dit boek had juist precies het omgekeerde. Het middenstuk bevatte een grote plottwist die ik echt niet zag aankomen. Meteen had ik zin om door te lezen. Dat is vooral wat me door dit boek heen hielp.

Wat de karakters betreft zag ik ook de nodige verbeteringen. Vooral de persoonlijk van Akos was zo intrigerend om over te lezen, iets wat ik niet zo sterk had in het eerste boek. Dit boek biedt ook ruimte voor twee nieuwe perspectieven, waardoor de rode draad meer driedimensionaal aanvoelt. Ook leuk om te lezen was hoe beslissingen werden genomen door het ene karakter die vervolgens weer invloed bleken te hebben op een ander. Erg interessant.

Conclusie

Een mooi vervolg op Carve the Mark, die naar mijn mening het eerste boek goed heeft overtroffen. Dus, als je Carve the Mark hebt gelezen en niet zeker weet of je wel door wilt met de serie, zou ik je toch willen aanraden dit boek nog even te lezen.


Productinformatie:
Geschreven door: Veronica Roth
Aantal pagina’s: 376
Uitgever: Het Spectrum
ISBN: 9789000354245
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier