De Wrede Prins

‘Wat een geweldig fantasieverhaal.’

Samenvatting

Op een vreselijke morgen zien Jude en haar zusjes hoe hun ouders worden vermoord door een mysterieuze man. De moordenaar is gekomen voor Vivianne, Jude’s oudste zus, maar uiteindelijk neemt de man alle drie mee naar het land van de Fae. Hier moeten de sterfelijke Jude en Taryn leren om onder de Faerie te leven – of eigenlijk overleven. De macht die de Faerie over mensen hebben kan vreselijke dingen teweeg brengen, en het enige wat de Fae ervan weerhoudt om de zusjes te ‘glamouren’ is de machtige positie van hun kidnapper. Maar Jude is er klaar mee om daarvan afhankelijk te zijn, dus wanneer zich een kans voordoet om haar kwetsbaarheid weg te halen, grijpt ze die. Zelfs als de deal inhoudt dat Jude levensgevaarlijke taken moet volbrengen, bijvoorbeeld het bespieden van de Faerie die ze misschien wel het meest haat van allemaal: prins Cardan.

Recensie

Oh, wat een geweldige fantasy! Dit boek is een prachtige combinatie van angst, macht, romantiek en moed. Het verhaal zal je niet vervelen: er gebeurt van alles. Het kostte me wel even om aan de schrijfstijl te wennen, maar zodra je daar aan went, zal je je compleet verliezen in de wereld van de Faerie.

De karakters in het boek zijn erg complex, en met complex bedoel ik dan geheimzinnig. Verborgen motieven en verzwegen geheimen maken dit boek het meest bedrieglijke en onbetrouwbare boek dat ik ooit heb gelezen. Tot aan de laatste pagina weet je niets. Dus, bereid je maar alvast voor.

Oké, dan nu de reden dat ik dit boek niet 5 bookies geef (dat het eigenlijk verdient): het was op de één of andere manier een beetje kinderachtig. En daarmee doel ik niet op het taalgebruik – zeker niet. Ik bedoel dat het af en toe een beetje onrealistisch was hoe zich elke keer best snel een oplossing voordeed voor een pas ontstaan probleem. Maar goed, wie ben ik om te oordelen over de onrealistische aspecten van een verhaal dat over Faerie gaat met puntige oren?

Conclusie

Ik ben echt van dit boek gaan houden. Ik genoot van elke seconde, en elke keer dat ik weer bedrogen bleek, begon ik te glimlachen. Dat is de macht die Holly Black over mij heeft. Ik weet zeker dat elke fantasieliefhebber – of boekliefhebber – dit verhaal net zo mooi vindt als ik. Dus… lees het gewoon!


Productinformatie:
Geschreven door: Holly Black
Aantal pagina’s: 352
Uitgever: Boekerij
ISBN: 9789022589571
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier