Hazelwoud

“Een mysterieus boek”.

Samenvatting

De zeventienjarige Alice heeft heel haar leven reizend samen met haar moeder doorgebracht. Wanneer haar oma, de auteur van een boek vol met duistere sprookjes, op haar landgoed Hazelwoud overlijdt en haar moeder gegijzeld wordt door het Hinterland moet Alice haar moeder gaan vinden. Dit doet ze samen met Ellery Finch – een super-Hinterland-fan. Samen gaan ze op zoek naar Hazelwoud en komen ze in allerlei rare gebeurtenissen die allemaal met haar oma’s duistere sprookjes te maken hebben.

.

Recensie

Ik heb dit boek al twee jaar voorbij zien komen, en dacht ik wil dit boek eigenlijk wel kopen. Helaas kon ik hem nergens vinden. Ik deed mee aan een giveaway van @obsessive_bibliomaniac op Instagram, en won ik dit boek!

Ik begon dit boek denkend dat het weer een sprookjesverhaal ging zijn waarbij alles weer goed zou komen op het eind. Dit boek was juist het tegenovergestelde; het was een duister sprookje met allemaal onverwachte gebeurtenissen. Ik had dit totaal niet verwacht. Alle sprookjes uit het boek waren erg duister en mysterieus. Hierdoor bleef je lezen omdat je heel graag wilde weten hoe het boek zou eindigen en of je de sprookjes kon ontraadselen.

De schrijfstijl van Melissa Albert is vlot, maar soms vond ik het lastig om door te komen. Ik heb dit boek in het Engels gelezen (misschien kwam het wel daardoor), maar ik kwam niet zo snel door dit boek heen. Wel is het Albert heel erg geslaagd om dit boek heel mysterieus te schrijven.

Conclusie

Een mysterieus boek met veel onverwachte gebeurtenissen. Zeker een aanrader als je van dit soort verhalen houdt, of zomaar even een ander boek wilt lezen.


Productinformatie
Geschreven door: Melissa Albert
Aantal pagina’s: 355
Uitgever: Moon
ISBN: 9789048838967
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier!