Wink, Poppy en Midnight

‘Dit boek heeft een hele unieke schrijfstijl.’

Samenvatting

Volgens Wink zijn alle verhalen in principe hetzelfde. Je hebt een held, een schurk en een leugenaar. Ook in het echte leven spelen alle mensen deze rollen. Wink schrijft haar nieuwe buurjongen Midnight de rol van held toe. Zijn ex Poppy, een populair en gemeen meisje, is de schurk. Maar welke rol blijft er dan over voor Wink? En wat gebeurt er als alle rollen in één avond compleet overhoop worden gegooid? Nieuwe verhoudingen en verdenkingen ontstaan op slag wanneer Poppy na een bewogen nacht ineens spoorloos lijkt te zijn verdwenen.

Recensie

Ja, oké. Als ik eerlijk ben… was ik niet heel enthousiast over dit boek. Ik ontving het boek als deel van een actie bij BlossomBooks, waar je drie boeken voor €15 kon krijgen. Het was een dun boekje en de cover trok me ontzettend, dus ik besloot dit boek als eerst te lezen. Maar goed, het was dus niet echt iets voor mij.

Er zijn een aantal dingen aan dit boek dat het aan de ene kant heel origineel maakt en je aan de andere kant helemaal gek krijgt. Allereerst: de lay-out. Er bestaan niet echt hoofdstukken, alleen stukjes met één van de drie hoofdpersonen erboven. De stukjes variëren van één alinea tot een volle vijf bladzijdes. Dit zorgt ervoor dat het verhaal een goede snelheid houdt en het daarnaast ook nog eens vanuit drie perspectieven wordt belicht. Maar helaas zorgt het er ook voor dat er niet echt een einde is aan gebeurtenissen, waardoor het hele verhaal voelt als een lange, lange brei.

Ten tweede: de schrijfstijl. Ik sta redelijk open voor afwijkende schrijfstijlen – al zeg ik het zelf – en ben altijd gefascineerd door de invloed die de schrijfstijl op het verhaal heeft. Maar op de één of andere manier kon ik maar niet aan de schrijfstijl van dit boek wennen. Het zit bomvol metaforen, heeft de hoogste dichtheid aan boekverwijzingen die ik ooit heb gezien en legt nadruk op de raarste dingen. Ik bleef maar struikelen over de woorden en zinnen.

Als laatste wil ik ook nog even iets kwijt over de inhoud. Het is een origineel verhaal, dat is zeker. Maar mijn god, wat was het raar. De karakters blijven het hele verhaal een beetje oppervlakkig en mysterieus, waardoor er bij de plottwists geen touw meer aan vast te knopen is. Maar misschien is dit wel een overweging van de schrijfster, dat weet ik niet.

Conclusie

Ik heb mezelf even de tijd gegeven om een mening te vormen over dit boek. En het is nu twee dagen verder – en het enige wat ik voel is opluchting? Het was een moeilijk boek om te begrijpen, zowel door de schrijfstijl als door de inhoud. Dus misschien ben ik wel gewoon opgelucht dat het voorbij is? Ik weet het niet zo goed. Ik zou het boek niet zo snel aanraden. Misschien alleen voor mensen die voelen dat ze makkelijke boeken zijn ontgroeid.


Productinformatie:
Geschreven door: April Genevieve Tucholke
Aantal pagina’s: 210
Uitgeverij: Blossom Books
ISBN: 9789020679472
Toch geïnteresseerd? Koop ‘m hier