De Gevallen Koning

‘Kan iemand me alsjeblieft naar Elfhame meenemen?!’

Samenvatting

Nu Cardan de High King van Elfhame is en hij ook nog eens aan Jude vastzit voor een jaar en een dag, heeft Jude het een stuk drukker gekregen. Als de functionaris van de High King is ze praktisch gezien de drijvende kracht achter de koning. Terwijl Cardan van de wilde feesten geniet die de Meester der Feesten (Locke) organiseert, wordt Jude gedwongen om de Eilanden te leiden. Oude afspraken zijn niet langer geldig en nieuwe bonden worden gesmeed. En daarbij worden de spanningen tussen de zee en het land steeds groter. Jude probeert zichzelf keer op keer te bewijzen tussen alle Faerie, terwijl ze uit zelfbescherming moet doen alsof ze naïef en kwetsbaar is. Alleen dan maakt ze een kans tussen de manipulatieve Fae. En alsof dat nog niet genoeg was, leeft Oak nog steeds onder de mensen, gaat Taryn trouwen en doet Cardan ineens wel heel aardig tegen Jude…

Recensie

Weer een fantastisch boek dat haar voorganger in de Folk of Air-serie dubbel en dwars waard is. Ik weet niet hoe ze het doet, maar Holly Black bezit een hele speciale schrijfkracht. Het ene moment voel ik me goed, om me het volgende moment weer helemaal bedrogen te voelen. Geen idee hoe ze het doet, maar knap is het wel.

Zoals ik ook al zei in mijn recensie over De Wrede Prins, blijven de karakters ook in dit boek erg geheimzinnig. Maar wel op een andere manier dan in het eerste boek. Jude, bijvoorbeeld, wordt zich beter bewust van alle politieke strategieën en blijkt er zelf ook wat van te kunnen. Ik denk dat ik probeer te vertellen dat de karakters wel zijn gegroeid ten opzichte van het eerste boek. Een ontwikkeling die ik met open armen ontvang.

Nog iets nieuws in dit boek: liefde. Taryn en Jude voelen zich allebei aangetrokken tot een Faerie, hoewel Taryn wel iets sneller van stapel loopt dan Jude, want zeg nou zelf: ze gaat trouwen! Dit brengt me bij nog iets anders: evenementen als bruiloften en feestjes worden naadloos in het verhaal verwerkt, waardoor het voelt alsof zowel Jude als jij als lezer eindelijk je plekje in Elfhame hebben gevonden.

Conclusie

Ik heb erg van dit boek genoten. Nog meer eigenlijk dan van het eerste boek, wat me niet heel vaak overkomt. Ik zou echt willen dat iemand me meenam naar Elfhame. Wanneer je dit leest ben ik waarschijnlijk bezig The Queen of Nothing zo snel mogelijk te lezen, en daarna nog eens. En nog eens. Het zal me vermorzelen – dat weet ik zeker – net als dat het jou zal vermorzelen. Dus kom lekker bij de club en lees dit boek!


Productinformatie:
Geschreven door: Holly Black
Aantal pagina’s: 368
Uitgever: Little, Brown books for young readers
ISBN: 0316310328
Geïnteresseerd? Koop ‘m hier